x

Beyoncé spelar huvudrollen i “A Star Is Born”

Beyoncé spelar huvudrollen i “A Star Is Born”

Den amerikanska filmen "A Star Is Born" från 1937 har redan spelats in på nytt två gånger, men nu rapporterar Rolling Stones att Clint Eastwood ska regissera en tredje remake där sångerskan Beyoncé spelar huvudrollen som Esther Blodgett.

Filmen handlar om en blivande skådespelerska som får huvudrollen i en film med en stor Hollywood-stjärna, men vars karriär är på väg nedåt. De båda inleder ett förhållande och rollen gör henne till en hyllad stjärna medan hans karriär i sin tur fortsätter nedför, vilket så småningom leder till alkoholism, sammanbrott och slutligen självmord.

Rollen som Esther Blodgett spelades ursprungligen av stumfilmsstjärnan Janet Gaynor. De två senare versionerna gjordes om till en musikal och togs först över av Judy Garland och senare av Barbra Streisand.

Nu ska alltså även Destiny's Child-sångerskan Beyoncé ha tackat ja till att spela huvudrollen i filmen, som de senaste två gånger ackompanjerats med celebert soundtrack. Ira Gershwin och Harold Arlen som skrev text och musik till remaken som kom ut 1954, medan namn som Kenny Loggins, Paul Williams och naturligtvis Barbra Streisand stod bakom soundtracket till 1976 version av filmen.

Vem som får göra Beyoncé sällskap och spela den misslyckade manliga stjärnan i "A Star Is Born" är fortfarande oklart. Men det spekuleras kring namn som Will Smith, Eddie Murphy och Jon Ham från "Mad Men".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA