x

Popterror – 2010 års bästa okända band

Popterror – 2010 års bästa okända band

I hård konkurrens segrade Popterror musiktävlingen Red Bull Bedroom Jam, som hölls i Åre under tisdagen. Tävlingen har sedan en tid tillbaka funnits på nätet med målet att hitta det gångna årets bästa okända band.

Segrarna korades av en jury innehållandes Lisa Milberg från The Concretes, Anders "Moneybrother" Wendin och musikjournalisten Andres Lokko. Valet föll på Popterror, för "Deras kombination av starkt låtmaterial och bra texter."

Popterror från Umeå har sedan tidigare uppmärksammats i GAFFAs demosektion i julinumret. Patrik Wirén delade ut fem av sex stjärnor till fyrspårsdemon "Allt vi gjort har du glömt" och skrev bland annat:

"Vänskapskretsen i Umeå som blev en popblogg och sedermera en popklubb är nu också ett popband. Ett alldeles utmärkt popband ska tilläggas. Här har vi ett band som kommer att få festvalbesökare på både Trästock och Storsjöyran att tappa hakan i sommar […] 'Guldgrävarna' påminner om Bob Hund när de är lättillgängliga och poppiga medan lugnare 'Riksväg 45', med raden 'som du sprang efter de andra sprang du aldrig efter mig', skulle kunna vara signerad Håkan Hellström. Det vill säga om Håkan hade varit uppvuxen i den lilla jämtländska järnvägsknuten Bräcke.

Vinsten innebär att Popterror nu kan göra sig redo för en exklusiv studioinspelning under två veckor i London.

De som kvalificerade sig till finalen var, förutom Popterror, Vincent Vicious från Halmstad, Family X från Stockholmsförorten Nacka och Genuine Harmony från Karlstad. Det femte finalklara bandet, Surfing the Elephant från Stockholm, tvingades avstå efter att ha förlorat sin sångare.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA