x

Dubbelt upp för Macy Gray

Dubbelt upp för Macy Gray

Den amerikanska soulsångerskan Macy Gray brukar vanligtvis ge ut sina skivor med tre, fyra års mellanrum. Men nu tänker hon tydligen skruva upp tempot en aning. Hennes senaste album "The Sellout" kom ut förra året och sångfågeln utlovar nu hela två nya album under årets lopp. I en intervju med amerikanska Billboard berättar hon följande:

– Jag vill göra massor av plattor i år. Jag vill göra en jazzplatta och jag vill göra en rockplatta. Jag har så mycket musik inom mig och jag gör mig själv en björntjänst genom att inte ge ut dem så fort de är klara.

Macy Gray tillägger:
– Det känns bara som att jag inte gör tillräckligt många plattor. Alla mina hjältar gjorde jättemånga plattor. Jag såg Nina Simone:s diskografi häromdagen och hon gjorde ju så många.

Soulsångerskan berättar att hon redan har åtta låtar klara, som hon gjort i samarbete med producenten Hal Wilner (Marianne Faithfull, Lou Reed, Lucinda Williams med flera). Men om det rör sig om rockskivan eller jazzskivan framgår inte. Det finns i nuläget inte heller några releasedatum att rapportera om.

Macy Gray debuterade 1999 med det hyllade albumet "On How Life Is", från vilken singeln "I Try" kom att bli en storsäljare. Albumet har i dagsläget sålt i cirka sex miljoner exemplar världen över. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA