x

Inför konserten: Säkert!

Inför konserten: Säkert!

Vad kan vi förvänta oss av spelningarna?
– Det kommer bli lite mer ösigare än på skivan. Det är lätt att man lyssnar mest på texterna i Säkert!-låtarna, men nu tror jag man kommer känna att musiken når fram ännu bättre. Vi är sju personer i bandet, så det ska bli jättekul.


Vad gör du innan du går på scenen?

– Jag försöker låta bli att inte tänka på vad jag ska göra, för då blir jag bara nervös. Jag brukar mest sitta tyst och glo tror jag. Det finns ju väldigt många som kan vara sociala eller gå ut och mingla med sina kompisar och ta ett glas vin, men inte jag. Jag sitter bara tyst och stirrar.


Vad står på din rider?

– Det är väl inga jätteroliga saker, men nytt för i år är att vi på vissa ställen  ibland bett att få en fin ost. Det känns som ett nytt mognare Säkert!, att till exempel be om en Manchego-ost. Ibland har vi fått det och ibland inte. Men det är mäktigt när vi väl får det.


Vad lyssnar du på i turnébussen?

– Ganska ofta på gamla Mammas nya kille-avsnitt. Annars har jag en väldigt rolig trummis, så honom brukar jag sitta och lyssna på när han pratar.


Har du ett minnesvärt konsertögonblick att dela med dig av?

– Ja, det var helt galet. Vi spelade på en liten visfestival Västerbotten och i början märkte man att alla tyckte det var så dåligt för att vi hade med trummor och bas. Sen när vi spelade låten Allt som är ditt, var det som att allting växte till liv i dom gamla revolutionärerna som var där. Alla bara rusade fram till scenen, det var helt vansinnigt och jag bara började grina och ja, det var väldigt great.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA