x

Inför konserten: Sounds Like Violence

Inför konserten: Sounds Like Violence

Hej Andreas! Du, vad kan vi förvänta oss av kvällens spelning?

– Tanken var väl först att vi skulle spela något nytt, men det blir nog inte så. Vi har försökt repa in nya saker det senaste halvåret, ifall det blir en tredje skiva, men ännu inte riktigt kommit fram till hur det ska låta. Det känns viktigt för oss att ha en plan som man kan följa och stå för innan vi kör igång. Ikväll blir det snarare jävligt gammalt material, någon lite lugnare låt. Vi vill ha roligt ikväll och det är lite en sådan period vi är inne i, gamla minnen.

På tal om minnen, har du några goda minnen från Babel?

– Inga direkt skitgoda. Jag spelade ju med soloprojektet där. Det är en trevlig lokal, men jag har nog aldrig riktigt fattat deras koncept. De satsar väl mer på dans och techno, saker jag i och för sig kan uppskatta, men jag är inte ute och klubbar så mycket nu för tiden.

Vad står annars på tur? Sounds Like Violence, soloprojektet eller Nikkokick?

– Hjärtat får styra hela tiden, så det är svårt att veta. Med mer hjärta och mindre hjärna vet man aldrig hur det blir. Men känns det rätt inom en snar framtid kan ju Sounds Like Violence vara aktuellt. Sedan får vi se om Epitaph vill ha oss. De älskar ju oss som band, men vi sålde dåligt. Visserligen ett problem för många band. Annars kan man ju alltid släppa på egen hand. Skivbolag är ju inget måste nu för tiden.

Är det svårt annars att bestämma sig för vad du ska satsa på härnäst, med tanke på alla projekten?

– Jo, jag är ju lite fucked up på det sättet (skratt). Hoppar gärna på nya projekt hela tiden. Musik är för kul för att tänka strategiskt. Jag låter hellre hjärtat styra.

Du har varit med att producera en rad artister det senaste. Vad är på gång?

– Leo Leoson, jo han heter faktiskt så. Tror han kommer bli helt grym. Han har gått från att vara någon slags singer/songwriter-kille, till något som kan likna klubbmusik. Tror sjukt mycket på honom! Sedan har jag producerat It's a Bird, It's a Plane:s debut-EP. Det finns små puttrande saker framöver som känns spännande, men halvklara så det känns inte så aktuellt att ta upp dem nu.

Sounds Like Violence kan man se och höra ikväll på GAFFAs smygläsningen av februari-numret. Festen startar kl 18 på Babel i Malmö. Väl mött!

Till Facebook-eventet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA