x

Kaiser Chiefs intar studion

Kaiser Chiefs intar studion

Efter ett två års långt uppehåll har nu Kaiser Chiefs laddat batterierna och är i full färd med att spela in sitt fjärde album. Daily Star har mött Leeds-bandet och enligt egen utsago ska deras nästa släpp vara mer gitarrorienterat än tidigare.

– Vi har jobbat med den nya skivan jättelänge, i nästan ett halvår, och allt har gått i ett behagligt tempo eftersom vi har haft massor av fritid. Jag gillar det faktum att gitarrerna har börjat komma smygande tillbaka, det är spännande, berättar sångaren Ricky Wilson. 

Han tillägger även smått skämtsamt att "plektrumförsäljningen definitivt måste ha ökat".

Bandets gode vän, producenten Mark Ronson, som producerade bandets senaste platta "Off With Their Heads" från 2008, har denna gång inte varit inblandad. Men han har däremot fått höra det nya materialet och säger sig vara nöjd.

– Det låter fantastiskt, jag blev jätteglad när de spelade upp delar av albumet, påpekar han.

Kaiser Chiefs debuterade 2005 med den hyllade plattan "Employment". Två år senare släpptes "Yours Truly, Angr Mob", som innehöll hitsingeln "Ruby" och året därpå kom skivan "Off With Their Heads", från vilken låten "Never Miss A Beat" också kom att bli en superhit.

När Kaiser Chiefs nya, ännu obetitlade album, når lyssnarna är fortfarande oklart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA