x

Guano Apes till Sverige

Guano Apes till Sverige

I samband med utgivningen av sitt nya album i april, beger sig tyska Guano Apes ut på Europaturné, vilket således för dem till Stockholm där en spelning på Alcazar väntar. 

Den tyska kvartetten, som bildades 1994, slog igenom stort med debutsingeln "Open Your Eyes" 1997 och albumdebuterade samma år med "Proud Like A God".

Guano Apes är ett av förhållandevis få tyska band, som uppnått ganska stor framgång utanför hemlandet. Ovannämnda debutalbum sålde både guld och platina och kvartetten har turnerat i såväl Europa som USA.

Bandet, med sångerskan Sandra Nasic i spetsen, blev snabbt populära och fick en stor skara fans. Inte minst bland skateboardåkarna. Guano Apes upplöstes 2005 men kom sedan att återförenas 2009. 

Kvartettens kommande album lyder under titeln "Bel Air" och är producerad av den danske producenten Jon "Joshua" Schumann, som tidigare samarbetat med artister som Mew, Carpark North, Kashmir och Kent. Plattan förväntas komma ut någon gång i april.

Den 13 april i år kommer Guano Apes till Stockholm för att spela på Alcazar. För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA