x

Ken Ring dömd för drograttfylla

Ken Ring dömd för drograttfylla

Rapstjärnan är återigen i hetluften. Det var nämligen den 28 juli förra året som Ken Ring stoppades av polis i södra Stockholm. Han saknade då körkort och misstänktes vara drogpåverkad. En provtagning senare på kvällen avslöjade att hiphopartisten hade 0,002 mikrogram cannabis i blodet. Mot sitt nekande, dömdes han i går av Södertörns tingsrätt till 10 800 kronor i dagsböter för rattfylla och grov olovlig körning.

I tingsrätten berättade Ken Ring att han hade rökt hasch en vecka tidigare när han var på semester i Sydafrika under fotbolls-VM, men att han inte hade rökt sedan han kom hem till Sverige den 20 juli. Artisten förklarade också att han rökt sedan tio års ålder, och att det därför finns spår kvar i kroppen även långt senare. Han friades därför för narkotikabrott.

Vad beträffar den olovliga körningen, hävdade Ken Ring att han hade körkort från Kenya, där han numera bor, men att han hade glömt det där.

– Jag har kört bil hela mitt liv och kommer att fortsätta göra det, sa Ken Ring i rätten, enligt Expressen.

I sin dom skriver tingsrätten:

"Mot bakgrund av den ringa mängd tetrahydrocannabinol som återfanns i blodet den 28 juli 2010 samt Ken Rings egna uppgifter om sitt mångåriga bruk av cannabis anser tingsrätten dock inte att det kan uteslutas att bruket av narkotika skedde innan Ken Ring kom till Sverige. Det är alltså inte styrkt att Ken Ring intog narkotika i Stockholm som åklagaren påstått och åtalet såvitt detta avser narkotikabrott ska därför lämnas utan bifall."

Vilket alltså innebär att Ken Ring numera bor i Kenya och var i Sverige på besök. Rapstjärnan bloggar själv om domen på sin hemsida.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA