x

Junip ställer in konserter

Junip ställer in konserter

3 februari meddelade Junip via sin Facebook-sida att de var tvungna att ställa in de sista datumen under deras Storbritannien-turné. Detta på grund av att en bandmedlem hade drabbats av en ännu okänd sjukdom. Denna verkar hålla i sig då gruppen nu även tvingas ställa in spelningar i Spanien, Italien och Schweiz. Om konserten i Franska Lyon, 12 februari, blir av återstår att se.

Bandet har den senaste tiden turnerat med debutalbumet "Fields", som gavs ut i september förra året och fick fyra av sex stjärnor av GAFFAs Andreas Fällman, med motiveringen:

"När man lyssnar på Fields torde det krävas en vilja av stål för att inte fästa all sin uppmärksamhet på González typiskt bomullsmjuka gitarrspelande och sång. För där, just i bakgrunden av González svävande ord, finns skivans verkliga behållning: kompandet. Hör bara på Tobias Winterkorns neopsykedeliska klaviatur och Elias Arayas intensiva rytmik." Läs hela recensionen här.

Junip är sedan tidigare klara för årets Urkultfestival, som i år pågår mellan 4-6 augusti. Bandets omslag till albumet "Fields" nådde en fjärdeplats när "Best art vinyl" listade årets snyggaste skivomslag. Historien bakom "Fields"-omslaget kan man läsa här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA