x

Mastodon ger ut live-material

Mastodon ger ut live-material

I mars ger amerikanska Mastodon ut en av deras liveshower på DVD och CD med titeln "Mastodon: Live At The Aragon". Det kommande släppet innehåller upptagningar från deras spelning på Aragon Ballroom i Chicago, 19 oktober, 2009. En spelning de gjorde strax efter att det kritikerrosade albumet "Crack The Skye" hade sett dagens ljus.

DVD:n visar upp hela den 78 minuter långa livekonserten, som bland annat innehåller "Crack The Skye" i sin helhet samt publikfavoriter från de två albumen "Blood Mountain" (2006) och "Leviathan" (2004). Dessutom är turné-filmen "Crack The Skye: The Movie" en del av DVD:ns extramaterial.

Under kommande Record Store Day, som i år sker 16 april, har Mastodon valt att ge ut "Mastodon: Live At The Aragon" på vinyl i en limiterad upplaga. De släpper även en vinylsingeln med ZZ Top-klassikern "Just Got Paid", med Mastodons version på den ena sidan och ZZ Tops originalversion på den andra.

För närvarande har gruppen fullt upp med att skriva material till ett nytt album, som förmodligen spelas in senare i år.

"Mastodon: Live At The Aragon" kommer ut 14 mars.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA