Inför konserten: Nina Kinert

Inför konserten: Nina Kinert

Premiär och allt, vad kan vi förvänta oss av kvällens spelning?

– Att skivan kommer att spelas upp i en annan dimension.

Spännande. Hur ter sig annars Star Wars-temat på scen?

– Det är väl att jag står och är den stommen. Jag och mitt band på fyra personer. Vi har tagit med en egen liten galax med bland annat två planeter.

Vad är det svåraste med att föra musiken från studio till scen?

– Det kan ju skilja väldig mycket från låt till låt. Vissa låtar sker bara per automatik och är väldigt lätta att få till live. Andra är desto svårare. Som "Play The World", den gjorde jag i GarageBand och det hade väl inte varit så sexigt om fem personer står och spelar den på datorn, eller det kanske det hade varit … Men vi har i alla fall gjort den mer organisk och använt diverse percussion som passar in.

Vad har du för tankar om göteborgspubliken?

– Det här är ju skivans hemstad, vi spelade in den i Göteborg, så på något sätt har jag ganska höga förväntningar på publiken. Plus att spelningen har sålt bra.

Och Pustervik som skådeplats, vad säger du om det?

– Tidigare har jag spelat på teaterdelen, men nu ser jag fram emot en lite stökigare plats. Jag är inte så förtjust i när folk sitter ner och fungerar som åskådare på det sättet. Är jag på konserter vill jag inte heller känna mig låst utan kunna röra på mig om jag tycker att något är skit.

Vad är din största konsertupplevelse personligen?

– Jag går inte så där jättemycket på konserter, men när jag var 12-13 år såg jag Beastie Boys på Globen. Det var stort. Fever Ray på Where The Action Is 2009 var också riktigt bra. Det regnade och folk stod med plastpåsar på sig samtidigt som neonljus sköts från scenen. Märkligt men bra.

Vad är annars i görningen? Några Nina Kinert-nyheter?

– Det är väl först och främst en Skandinavien-turné. Sedan är jag ivrig på att sätta igång med ett hemligt projekt. Och så ska jag gifta mig.

Nina Kinert har ikväll turnépremiär på Pustervik i Göteborg. Biljetter finner man via GAFFA.se/live.

En längre intervju med Nina Kinert går att läsa i GAFFAs novembernummer.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA