x

Activision stoppar Guitar Hero

Activision stoppar Guitar Hero

Sedan 2005 då den första utgåvan av Guitar Hero släpptes så har Activision spottat ur sig titlar som "Guitar Hero: Aerosmith", "Guitar Hero: Metallica", och "Guitar Hero: Van Halen". Men trots ihärdig marknadsföring och artiklar i medier som vanligtvis inte skriver om konsollspel så verkar det som den stora försäljningen uteblivit. Som följd stänger företaget nu ned den avdelning som står bakom spelserien.

Activision når inte upp till budgeten för årets första kvartal och har därför valt att avbryta produktionen av ett antal spel, meddelar Reuters. Däribland drabbas alltså Guitar Hero-serien.

– Vi kan helt enkelt inte få de här spelen lönsamma i det nuvarande ekonomiska klimatet, säger Activision Publishings exekutiva chef Eric Hirshberg till Reuters.

Företaget har dragit in ungefär 50 procent av den förväntade omsättningen på spel som "DJ Hero" och de senaste "Guitar Hero"-spelen, och efter att ha genomgått en rad nedskärningar stoppas nu alltså produktionen av dessa spelserier helt och hållet. Huruvida de kommer att återkomma i framtiden är osäkert i nuläget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA