x

The Haunteds frontman aktuell med roman

The Haunteds frontman aktuell med roman

– Jag hoppas de sätter i halsen, de jävlarna, säger Peter Dolving till GAFFA i en färsk intervju med magasinet. Konstaterandet är ett svar på frågan som försynt undrar vad han förväntar sig att hans kommande självbiografiska roman med namnet "Sieg Heil Svensson" kommer att få för mottagande.

Det är i en intervju av GAFFAs Tomas Lundström inför det kommande numret som Dolving avslöjar att hans debutroman med det något uppseendeväckande namnet kommer att släppas någon gång under 2011 av förlaget King Ink. Han låter även antyda att boken kommer ha ett visst politiskt tema.

– Jag hoppas att alla de som var dumma nog att rösta in sverigedemokraterna i riksdagen läser den och sätter i halsen!

Det var under Peter Dolvings egen terapi som boken började ta form och till slut kändes den för viktig för att inte ges ut. Dolving berättar att han alltid drivits av ett starkt rättvisepatos och att han hoppas att boken ska få svenska folket att vakna och rannsaka sig själva.

– Vi har orden "solidariskt ansvar" inskrivet i vår konstitution, men ändå är vi ett fruktansvärt konfliktundvikande folk. Hur har det blivit så att en av Europas mest radikala arbetar-, nykterhets- och folkrörelser har blivit en hop passiva, folkölsdrickande TV4-tittare? Det är motbjudande, säger Peter Dolving.

Utöver "Sieg Heil Svensson" som kommer någon gång under 2011 är Dolving aktuell med The Haunteds sjunde fullängdare "Unseen" som har en planerad release i slutet av mars i år.

Läs intervjun med Peter Dolving i sin helhet i nästa nummer av GAFFA som är ute 4/3.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA