x

Så här låter Miss Li:s comebacksingel

Så här låter Miss Li:s comebacksingel

"Beats & Bruises" är titeln på Miss Lis kommande album. Skivan, som agerar uppföljare till 2009 års "Dancing The Whole Way Home" blir färdig i dagarna och släpps om drygt en månad. Men redan imorgon skickas det första smakprovet, singeln "I can't get you off my mind", ut till radiostationer och download-sidor. GAFFA har dock redan idag fått ta del av en exklusiv smyglyssning. Hur den låter? Läs nedan.

Inledningen är som ett intro till valfri spaghettivästern. Den fadda och dammtorra ljudbilden fastnar och sitter kvar spåret igenom, medan en blåssektion tar allt mer plats. Med sin karaktäristiskt starka, ljusa och vibratonedtyngda röst återupprepar Miss Li samma mening som låttiteln skvallrar om. Och hur osannolikt det än må låta hade det inte varit förvånande om radarparet Cee Lo och Danger Mouse stod bakom produktionen. Det är ingen omedelbar hit, men den tar sig som småfuktigt fnöske.

– Jag har blivit ännu mörkare än de där svåra gitarrtjejerna med den här skivan, säger Miss Li i en intervju som kommer finnas att läsa i GAFFAs kommande marsnummer.

"I can't get you off my mind" är också ett stort och tydligt steg bort från Miss Lis tidigare så fartfyllda och ompa ompa-glada hitraketer. Och trots singelns kärleksstinna budskap inger låten mer en känsla av mörker än glädjerus.

Kanske har Miss Li klivit över till den mörka sidan. Men det vet vi först 16 mars då albumet "Beats & Bruises" släpps.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA