x

Skivlagret i konkurs

Skivlagret i konkurs

Sveriges största skivhandelskedja, Skivlagret, har nu gått i konkurs. Skälet är att allt färre köper CD-skivor och istället lyssnar på sin musik digitalt, enligt företagets VD Istvan Beres. Han ställer sig dessutom kritisk till att leverantörerna inte varit intresserade av att anpassa priserna nedåt. Det berättar han för SR Malmö.

– Skulle en CD–skiva kosta 99 spänn och äldre skivor kosta allt från 29 upp till 99 spänn så är jag övertygad om att det funnits en marknad ett tag till, säger Beres.

Konkursen innebär att totalt 44 anställda förlorar jobbet när företaget nu stängs. Skivlagret har elva butiker, varav fyra ligger i Skåne. Trots konkursen förutspår inte Istvan Beres att samma öde väntar övriga skivhandlare.

– Vi har ju givetvis Bengans i Göteborg som är duktiga och brinner för det här och i Malmö finns Folk och rock vidare. Men ska man leva endast på det här och betala löner till sina anställda så tror jag att det blir jättetufft, säger han till nyheterna i P4.

Beres tror att CD-försäljningen huvudsakligen kommer att hamna på bensinstationer och livsmedelsbutiker som Ica Maxi, som utöver skivor säljer mycket annat, och därför inte behöver överleva på dem i lika hög utsträckning som de renodlade skivhandlarna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA