x

Erik Hassle + Kent = Sant

Erik Hassle + Kent = Sant

Idag släpps Erik Hassle:s första singel från det kommande minialbumet "Mariefred Sessions".

Albumet är resultatet av ett samarbete mellan Erik Hassle och medlemmar i rockbandet Kent, närmare bestämt Martin Sköld och Jocke Berg. Trion har både skrivit materialet till albumet och producerat tillsammans.

– Jag träffade Jocke och Martin i höstas, vi började snacka musik och insåg att vi ville göra något ihop. Vi åkte ut till Martins studio utanför Stockholm, slog våra småstadshuvuden ihop och gjorde ett minialbum tillsammans, säger Erik Hassle i ett uttalande.

Singeln "Are You Leaving" släpps idag medan minialbumet "Mariefred Sessions" når lyssnarna den 23 mars.

– Det har varit en fantastisk upplevelse för mig som gillat Kent sedan högstadiet och det var väldigt roligt att göra just ett minialbum. Det känns uppiggande, inte för fåtalet spår, utan främst för låtarnas jämbördiga betydelse. Vi har gjort 6 låtar som vi är jättestolta över, som alla står i fokus och har lika stor del i helheten. Se det som en labil berättelse på trettio minuter, säger Hassle.

Erik Hassle upptäcktes som 20-åring av sin nuvarande manager, när han uppträdde under en skolshow på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm. 2008 slog han igenom stort med soulballaden "Hurtful" och debutalbumet "Hassle" släpptes året därpå.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA