x

Kajsa Grytt – dubbelt aktuell

Kajsa Grytt – dubbelt aktuell

Kajsa Grytt kan se tillbaka på en lång och brokig karriär, som en av punkpionjärerna i Tant Strul, som pjäsförfattare och som soloartist. Nu sammanfattar hon det hela med en självbiografi.

– Det är tre spår. Tant Strul då, det börjar med vår sista spelning på Roskilde och sen backar det tillbaka till då jag är 17 och berättar om min resa med musiken. Sen är det bebis, mamma och pappa och hela den grejen. Och sist då nutid, avslöjade Kajsa Grytt när Mathias Skeppstedt intervjuade henne för GAFFAs räkning i förra årets majnummer.

I samma månad som Grytts självbiografi  "En kvinna under påverkan" når affärerna släpps ett album med samma titel i både fysiskt och digitalt format. När GAFFA pratade med henne i maj hade hon kommit till demostadiet.

– Jag har skrivit refränglåtar med mycket känslor. Och jag känner att nu när jag har en bok på gång och ett skitbra band, då måste jag få till en platta också.

Då hade hon inget skivbolag bakom sig, men det är nu åtgärdat då Playground Music ansvarar för den biten. Producenten till skivan är ingen mindre än Jari Haapalainen, som har producerat en rad hyllade album och har ett förflutet i The Bear Quartet.

Albumet kommer ut 13 april. Boken har dock inget släppdatum i nuläget, men förlaget Nordstedt räknar med att den ska vara ute på marknaden någon gång under april.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA