x

IAMX till Arvika

IAMX till Arvika

Från att ha medverkat i, och bildat, triphop-bandet Sneaker Pimps, har den brittiske multiinstrumentalisten Chris Corner sedan 2003 fokuserat på en framgångsrik solokarriär under artistnamnet IAMX. 

Med tre studioalbum i bagaget har IAMX mörka elektro hyllats av såväl kritiker som publik och i vår är han aktuell med sitt fjärde studioalbum "Volatile Times", som följs av en omfattande turné. Det kommande albumet beskrivs av honom själv som det mest personliga hittills. Texterna präglas ofta av ämnen som sex, död, droger, dekadens, besatthet, religion och alienation. I texterna ryms även vaga politiska antydningar. 

Chris Corner bor sedan 2006 i Berlin, Tyskland, där han enligt egen utsago funnit sin egen väg och slutat bry sig om musikindustrin lika mycket som tidigare. I sommar kommer IAMX till Sverige för att genomföra en festivalspelning på Arvikafestivalen. Senast han uppträdde där var 2007.

Men inte nog med det. I mars har multiinstrumentalisten ytterligare två Sverigedatum inbokade. Den 24 mars besöker han Babel i Malmö, medan Nalen i Stockholm gästas av honom dagen därpå, den 25 mars.

Festivalledningen presenterar även de nya akterna Emmon, Popof, Style Of Eye och Icona Pop. Klara akter sedan tidigare är The Girl & The Robot, Hocico, Covenant, Day Din, Lissi Dancefloor Disaster, Code 64 och Ell-er.

Arvikafestivalen 2011 pågår mellan 14-16 juli i värmländska Arvika. För biljettinformation om festivalen och IAMX andra två Sverigespelningar, hänvisar vi till GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA