x

James Blake gör Sverige

James Blake gör Sverige

Han är blott 22 år, men redan ett respekterat namn på electroscenen. Dubstep-producenten James Blake uppmärksammades för en rad EP:s och har samarbetat med bland andra Mount Kimbie. Nu är den klassiskt skolade pianisten klar för Sverige. Med sig tar han ett självbetitlat debutalbum fyllt av Arthur Russel-inspirerad sång och elektroniskt smyckade ljuddekorer.

I en intervju i senaste GAFFA frågade Simon Christensen hur hans bakgrund som klassisk pianist och kompositörsstudier har påverkat hans elektroniska sida.

– Musiken utvecklade jag utanför universitetet. Det är först senare som jag har börjat sätta pris på och använda mig av det jag har lärt mig. Du får en annan förståelse för harmoni och melodi. Till exempel kan jag märka att Bachs koraler har påverkat mig väldigt mycket.

Hans musik, som till stor del är samplingsbaserad kommer att te sig en aning annorlunda live.

– Planen är att spela så mycket som möjligt. Jag jobbar med en trummis och en gitarrist och det blir ingen avveckling av datorn. Vi kan lösa det hela med loopar och annan hårdvara. Men vi vill framför allt vara musiker och inte DJ:s.

James Blake besöker Södra Teatern i Stockholm 3 april. Biljetterna släpps 18 februari, klockan 10. Besök GAFFA.se/live för ytterligare information.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA