x

Köttätande bakterie stoppar Slayer-gitarrist

Köttätande bakterie stoppar Slayer-gitarrist

Det amerikanska trash metal-bandet Slayer ska senare under månaden ge ett antal konserter i Australien, innan de i mars beger sig vidare till Europa. Men nu står det klart att bandets gitarrist Jeff Hanneman har drabbats av en sällsynt sjukdom och därför uteblir från vårturnén.

Hanneman lider nämligen av necrotizing fasciitis, en köttätande bakterie som angriper hud, muskler och fettvävnad. Enligt det brittiska musikmagasinet NME ska sjukdomen ha orsakats då gitarristen blivit biten i höger arm av en spindel. Hanneman kommer inom kort att genomgå en operation.

– Jeff är vår bror, vi har varit vänner och bandkollegor i nära trettio år. Vi vill bara att han ska bli frisk så fort som möjligt, säger sångaren Tom Araya i ett uttalande.

Istället för att ställa in turnén i Australien har Slayer valt att alliera sig med Gary Holt från Exodus under kommande spelningar, tills Hanneman återhämtat sig.

– Jeff är med på beslutet, så turnén fortsätter som planerat. Vi kan inte säga exakt vilken dag han kommer tillbaka, men det blir så snart som det är möjligt för honom, säger bandets Kerry King till Antimusic.com

Som vi tidigare rapporterat skulle Slayer, tillsammans med Megadeth, ha spelat även i Sverige. Men konserten fick dessvärre ställas in.

Los Angeles-baserade Slayer albumdebuterade med "Show No Mercy" 1983. Bandets tredje platta "Reign In Blood" från 1986, anses vara ett av de mest inflytelserika heavy/trash metal-albumen genom tiderna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA