x

The Vaccines till Sverige

The Vaccines till Sverige

Igår stod det klart att Jonathan Johansson var redo för Popadelica, och idag fortsätter festivalledningen att fylla på line-upen med nya tillskott. Näst på tur står det brittiska indierockbandet The Vaccines, vars garagerockiga gitarrslingor går att höra mer av på det stundande debutalbumet "What Did You Expect From The Vaccines?", som släpps den 21 mars.

Men redan nu har singeln "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)" hunnit spelas flitigt på radio och nya "Post Break-Up Sex" har nyligen släppts lös. The Vaccines kom trea på BBC:s lista "Sound of 2011" och bandet jämförs gärna med The Ramones, Glasvegas och The Jesus and Mary Chain.

– Jag har varit i Sverige och spelat förut, med andra band, så jag har redan lite koll på hur musikklimatet är hos er. Jag gillar Peter Bjorn And John och Lykke Li väldigt mycket. Ni verkar ha en sund inställning till musik i liveformat och det ska bli väldigt kul att spela på era breddgrader, berättar bandets sångare och gitarrist Justin Young för GAFFA:s Jonas Appelqvist. Hela intervjun kan du läsa i det senaste numret av GAFFA som finns ute nu.

The Vaccines har inte bara en festivalspelning på Popadelica inbokad. Den 2 mars äntrar de nämligen scen på Debaser Slussen i Stockholm och den 4 mars kommer bandet till Pusterviksbaren i Göteborg. Dagen därpå, det vill säga den 5 mars, spelar de slutligen på Debaser i Malmö.

Huskvarnafestivalen Popadelica pågår i år 7 maj. Klara artister sedan tidigare är: Daniel Adams-Ray, Tove Styrke, Royal Republic, Paper, Little Marbles, Jonathan Johansson med flera.

För biljettinformation om festivalen och The Vaccines övriga Sverigespelningar hänvisar vi till GAFFA Live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA