x

Motorhomes-medlem solodebuterar

Motorhomes-medlem solodebuterar

Peder Claesson är förmodligen mest känd som trummis och huvudsaklig låtskrivare i rockbandet The Motorhomes. Bandet slog igenom 1999 med singeln "Into the Night", vars musikvideo gjorde succé på både MTV och i musikprogrammet Voxpop. Två album senare ("Songs for Me and My Baby", 1999 och "The Long Distance", 2002) upplöstes bandet, då sångaren Mattias Edlund av personliga skäl valde att hoppa av gruppen.

Sedan dess har Peder Claesson omlokaliserat sig och fann ett tag sin plats bakom trumsetet hos det svenska indierockbandet Friska Viljor, i egenskap av deras stand in. Så småningom kom Claessons alla studio- och hemmainspelningar att mynna ut i debutalbumet "When I Lay My Burden Down" – ett resultat som når lyssnarna den 28 mars i år och släpps under artistnamnet The Commander.

"Textmässig sårbarhet, ljudmattor som återskapar känslan av att lyssna på ett band, oemotståndliga gitarrslingor och breda musikaliska penseldrag", är ord som samtliga beskriver skivan. I alla fall om man får tro det pressmeddelande som GAFFA nåtts av.

The Commander:s debutalbum innehåller låttitlar som "Dansmelodi", "In Case of Fire", "When I Lay My Burden Down" och "Gamla Stan". Det sistnämnda spåret handlar om smärtan att bryta upp från en plats. Redan nu finns ett första smakprov av plattan ute, i form av singeln "Never Mind The Haters".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA