x

Peter Bjorn and John avslutade by:Larm

Peter Bjorn and John avslutade by:Larm

Hela helgen har GAFFA rapporterat från ett bandtätt Oslo. Musikfestivalen by:Larm har gjort största möjliga väsen av sig och de som hördes mest var metal-bandet Obliteration och svenska electrovarelsen Niki & the Dove. Båda akterna belönades med högsta betyg av GAFFAs skribenter Andreas Bäckman och Jonas Appelqvist.

Sista kvällen skulle också bjuda på en publikfriande avslutning i form av ett visslande Peter Bjorn and John:

"Till synes sprudlande av energi studsar Peter och Björn runt på scenen och verkar vara väldigt nöjda med att få spela lite låtar från den kommande skivan "Gimme Some". Och känslorna verkar vara ömsesidiga för publiken är troligen festivalens största till antalet hittills och framför scenen bjuds det upp till dans."

Jonas Appelqvist mötte tidigare under kvällen Figurines uppfriskande pop men gick ifrån spelningen med blandade känslor:

"Man vinner på att man lyckas sticka ut ur mängden i indiepopscenen med underfundiga arrangemang som ger lyssnaren utmaningar men samtidigt bibehålls raka och catchy melodier. Kvintetten står och faller dock med att låtarna tenderar att smälta in lite för mycket i varandra, vilket tar ner betyget en del. Hade det jobbats ytterligare lite till på nyanser hade det här kunnat bli riktigt bra."

Nedan följer länkar till samtliga liverecensioner från årets by:Larm-festival:

Peter Bjorn and John

Me and my Army

Wolves Like Us

Britta Persson

Obliteration

Wolves Like Us

Agnes Obel

The Concretes

120 Days

Jeroan Drive

Rumble In Rhodos

Sleep Party People

Lukestar

Adam Tensta

Niki & the Dove


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA