x

The Cars bryter tystnaden

The Cars bryter tystnaden

I somras kunde GAFFA berätta att new wave-bandet The Cars hade nytt material i görningen och att en återförening troligtvis skymtade runt hörnet. Nu står det klart att så är fallet. Det är nämligen i en intervju med amerikanska Rolling Stone Magazine, som bandets frontman Ric Ocasek bekräftar återföreningen.

Senast The Cars var albumaktuella var för så längesedan som 1987, men nu tycks "Door To Door" äntligen få en uppföljare. Den Bostonbaserade gruppen har återigen äntrat studion, för att färdigställa sitt sjunde album som lyder under namnet "Move Like This".

Plattan beräknas nå lyssnarna någon gång i maj månad och blir bandets första studioalbum på 24 år. "Move Like This" är inspelad i New York och producerad i samarbete med Jacknife Lee, som tidigare hjälpt bland andra U2, Bloc Party, R.E.M. och Snow Patrol.

The Cars debuterade 1978 och stod under sina aktiva år bakom fem miljonsäljande albumsläpp och etablerade sig som ett av de mest populära new wave-banden i slutet av 70-talet och början av 80-talet.

Bandet upplöstes officiellt 1988 och frontmannen Ric Ocasek har sedan dess fokuserat på en framgångsrik karriär som producent åt bland andra Weezer, No Doubt och Bad Religion.

Greg Hawkes och Elliot Easton har bland annat uppträtt med Todd Rundgren i The New Cars, medan David Robinson valde att lämna musikbranschen. Basisten Benjamin Orr gick tragisk nog bort år 2000, efter att ha drabbats av cancer i bukspottskörteln.

Ett första smakprov av The Cars kommande album "Move Like This" finns ute redan nu, i form av singeln "Blue Tip", med tillhörande musikvideo. Klicka här för att se den.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA