x

Smashing Pumpkins basist på Siamese Dream-omslaget?

Smashing Pumpkins basist på Siamese Dream-omslaget?

The Smashing Pumpkins släppte 1993 sitt andra album, "Siamese Dream". På skivan som blev deras stora genombrott fanns låtar som "Today" och "Disarm". Nu visar det sig att en av de två tjejerna på skivans omslag inte är någon mindre än bandets nuvarande basist Nicole Fiorentino.

Nyheten kommer från Billy Corgans twitter-profil. I helgen skrev bandets frontman att han fått reda på att den nuvarande basisten faktiskt är en av de två tjejerna på den nu 18 år gamla skivan. Vidare skriver Billy Corgan att Nicole inte ville att resten av bandet skulle få reda på det eftersom hon inte trodde att hon skulle få vara med i bandet då.

Nicole Fiorentino är idag 31 år och har tidigare spelat med Veruca Salt och Spinnerette. Hennes ålder har dock fått Rolling Stone Magazine att tro att det hela är ett skämt från Billy Corgans sida. Vid tiden som fotot till omslaget togs borde Nicole Fiorentino vara 14 år. Alltså ungefär dubbelt så gammal som tjejerna på omslaget.

Rolling Stone påpekar även att det skulle vara riktigt kul om det stämde. Det skulle vara som att få reda på att tjejen i bikostym senare blev medlem i Blind Melon, eller att bebisen på "Nevermind"-omslaget, Spencer Elden, blev ny frontman i Nirvana.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA