x

Red Hot Chili Peppers LSD-trippar

Red Hot Chili Peppers LSD-trippar

Red Hot Chili Peppers frontman Anthony Kiedis avslöjar för nme.com att bandet är nära att slutföra sitt nya album – det tionde i ordningen. Han berättar även att det nya albumet har ett arbetsnamn.

För tillfället kallas den nya skivan för "Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head". En titel som enligt Anthony Kiedis är inspirerad av en LSD-tripp som hans vän en gång hade. Vännen berättade att han under en av sina legendariska trippar hade spelat en utsåld konsert bland månar och planeter. Och namnet på hans stora hit var, just detta namn. 

Anthony Kiedis tillägger att även om han själv är förtjust i titeln, kan bandet komma att ändra den.

Vidare berättar Anthony Kiedis att uppföljaren till 2006 års "Stadium Arcadium", blir under en helt ny dynamik. Dels på grund av att gitarristen John Frusciante har lämnat över facklan till Josh Klinghoffer, dels för att basisten Flea har studerat musik och lärt sig spela piano.

Flea och Josh Klinghoffer har även besökt Afrika för att få inspiration till nya skivan. Albumet som produceras av Rick Rubin står fortfarande utan releasedatum.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA