x

Hellsongs går skilda vägar

Hellsongs går skilda vägar

Hellsongs, som har hållt igång sen 2004 väljer nu att lägga ner. Kalle Karlsson som är gitarrist i bandet berättar för GAFFA att de går skilda vägar eftersom de vill göra olika saker på olika sätt.

– Inga hard feelings bakom men vi har kört hårt ute på vägarna de senaste två åren och nu är det dags för annat. Hellsongs kanske kommer att resa sig igen någon gång i framtiden men då i annan form, säger Kalle Karlsson. 

Hellsongs har gjort sig kända genom att göra lugna popversioner av kända metal- och hårdrockslåtar. De har sammanlagt släppt fyra skivor och gjort covers på låtar av till exempel Black Sabbath, Twisted Sister och AC/DC. Bandet består av Siri Bergnèhr (sång), Kalle Karlsson (gitarr) och Johan Bringhed (piano). I orginaluppsättningen var det Harriet Ohlsson som stod för sången. Nu väljer de alltså att gå skilda vägar.

– Jag har redan ett annat band igång, som heter Love & Honour. Siri och Johan kommer också att fortsätta med musik på annat håll. Vi kommer också få mer tid över till annat som vi har gjort vid sidan av tidigare. Siri jobbar med kläder/design, Johan med ingenjörskonst och jag med rättvisemärkta kalsonger och bi-kooperativ, säger Kalle Karlsson.

Hellsongs kommer göra sin sista Sverigespelning den 11 mars, på Stenhammarsalen i Göteborg, tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

För biljettinformation, besök GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA