x

Marissa Nadler klar med fansponsrat album

Marissa Nadler klar med fansponsrat album

Marissa Nadler har under sina aktiva år uppmärksammats för sin drömska tackling av folkmusik inom singer/songwriter-mallen. Hennes röst har jämförts med sirensång och hennes albumtrilogi, som sträcker sig från 2004 till 2007 och avslutas med "Songs III: Bird on the Water", placerade hennes namn på den redan överbelamrade kvinna/man med gitarr-kartan. Nu står hon klar med nytt album. Den följer upp "Little Hells" från 2009 – om man bortser från coveralbumet "Covers", som endast såldes via Nadlers hemsida – och är helt och hållet fansponsrad. För GAFFA berättar hon om varför hon släpper ett självbetitlat album först nu:

– Jag känner att det här släppet är det närmaste jag har kommit min konstnärliga vision hittills. Därför har jag valt att presentera den med mitt namn, säger Nadler.

Hon kan ännu inte avslöja någon låtlista eller releasedatum men berättar att en EP följer med albumsläppet.

Det var via hennes Twitter-sida som Nadler för några dagar sedan gick ut med nyheten att albumet var inspelat och färdigmastrat. Tanken att låta fansen betala för inspelningsprocessen, genom att bland annat köpa egendesignade CD-R, är något Nadler kan tänka sig att fortsätta med.

– Den konstnärliga friheten som det har inneburit har bara gjort mig gott, säger hon till GAFFA.

Vi återkommer så fort vi vet mer om Nadlers fortsatta musikaliska resa.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA