x

Wacken Metal Battle söker band

Wacken Metal Battle söker band

Nu drar tävlingen Wacken Metal Battle 2011 igång i Sverige igen. Tävlingen vars första pris är att spela på Europas största metalfestival, Wacken Open Air, i Tyskland.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osajnade band chansen att få spela för en stor publik. Tävlingen har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, och i år även Indien. Sverige är med för andra året. Vinnarna i de 30 länderna får spela på WET Stage på Wacken Openn Air i augusti 2011. Festivalen har funnits sedan 1990. Förra året hade festivalen drygt 75 000 besökare.

Reglerna är enkla. Alla osajnade band inom metal är välkomna att skicka in sina bidrag, innan den 1 april. Av de som skickat in material väljs sex band ut som får spela på den svenska finalen på Kägelbanan i Stockholm, torsdag den 28 april. Där kommer en proffsjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet. första pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2011.

På festivalen kommer band som Ozzy Osbourne, Motörhead, Judas Priest och Helloween att spela.

För biljettinformation till festivalen, kika in på GAFFA.se/live.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA