x

Metalgiganternas giganter till Göteborg

Metalgiganternas giganter till Göteborg

Nu står det klart: i sommar kommer inga mindre än Metallica till Ullevi i Göteborg. Detta blir bandets enda konsert i norra Europa i sommar. Och med sig i släptåg har de inte vilka som helst. De kommer spela tillsammans med Slayer, Megadeth och Anthrax. Datum för festen är 3 juli.

Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax. Fyra legendariska band, även kallade "The Big Four", som på 80-talet gick från att dominera en underground-thrash-rörelse till att dominera en hel metal-värld. Detta gjorde de genom att sälja miljontals skivor och fylla arenor var de än hamnade. Förra sommaren stod de fyra banden på samma scen för första gången någonsin.

Vem kunde tro att mer än 25 år efter starten skulle de fyra stora inom thrash-metal inte bara finnas kvar och vara mer populära än någonsin, utan nu också spela tillsammans – What a mindfuck! Bring it on!, säger Metallicas Lars Ulrich i ett pressmeddelande.

Metallica senaste albumsläpp var 2009, med skivan "Death Magnetic". Skivan hamnade på topplistor världen över och har sålts i miljontals exemplar.

För biljettinformation, hänvisar vi till GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA