x

Adele på första plats

Adele på första plats

Adeles succé bara fortsätter. Skivan "21" släpptes i USA förra veckan och har gått rakt in som nummer ett på Billboardlistan, med över 350 000 sålda album. Det betyder 2011 års hittills bäst säljande album i USA. Samtidigt ligger "21" kvar som etta på den brittiska albumlistan, medan andra platsen intas av hennes debutalbum "19". Och inte nog med det. Hon toppar även singellistan med låten "Someone Like You".

I GAFFA januari i år intervjuades Adele av GAFFAs Ametist Azordegan. Då beskrev Adele sina skivor så här:

– Båda albumen är väldigt personliga eftersom de båda handlar om mig och mina kärleksförhållanden. I 21:s låtar är jag dock inte längre paralyserad av att saker inte går min väg. Tidigare i livet trodde jag att jag nästan inte skulle överleva när något gick snett i livet, samtidigt trodde jag att jag var världens bästa flickvän som gjorde allt rätt. Men nu är jag medveten om mina brister och vet att jag förmodligen är en av topp tio sämsta flickvänner någon kan ha. Den största skillnaden mellan "19" och "21" är också att jag inte längre tittar tillbaka på det som varit för att söka svar om framtiden, säger Adele.

GAFFAs recensent Özgür Kurtoglu gav skivan "21" 4/6 i betyg. Ur recensionen: Adeles stora styrka, som gör att hon är mer än bara en popens "flavour of the week", är tillsammans med sättet hennes enorma röst bär fram låtarna, den frasering hon använder och känsla som hon utan vidare alltid lyckas förmedla.

Läs hela recensionen här.

I mars och april besöker Adele Skandinavien på sin turné:

21/3 John Dee, Oslo 

23/3 Debaser Medis, Stockholm 

10/4 Vega, Köpenhamn 

För biljettinformation, kika in på GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA