x

"Jag är ledsen att jag varit så framgångsrik"

"Jag är ledsen att jag varit så framgångsrik"

Nu säger Phil Collins i en intervju med FHM att han har valt att avsluta sin karriär på grund av sin sjukdom. Han har lidit av tinnitus, ryggproblem och en nervsjukdom som har gjort det omöjligt för honom att spela trummor. 

Phil Collins, som fyllde 60 år i januari, beklagar sina stora framgångar.

– Jag är ledsen att jag blev så framgångsrik. Jag önskar att det inte skulle ha blivit så. Jag är inte direkt förvånand över att folk började hata mig, säger han.

Phil Collins säger också att han inte längre känner sig hemma i musikvärlden.

– Jag kollar på MTV Music Awards och tänker "Jag kan inte vara i samma bransch som det här. Jag tillhör verkligen inte den här världen och jag tror inte att någon kommer sakna mig. Jag skulle helst av allt bara skriva mig ur historien", säger han.

Phil Collins började som trummis i Genesis 1970 och blev sångare i bandet 1975 efter att gruppens första sångare Peter Gabriel lämnade bandet för en solokarriär. 1981 släppte Phil Collins sitt första soloalbum, "Face Value" där singeln "In the Air Tonight" blev en storsäljare. Under 80- och 90-talet hade han stor framgång både som soloartist och sångare i Genesis. 1996 lämnade han bandet, men återvände i samband med gruppens återföreningsturné 2007. Phil Collins har sålt cirka 150 miljoner skivor som soloartist och ytterligare 150 miljoner skivor med Genesis.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA