x

Familjen drar till Kuba

Familjen drar till Kuba

Nu är det klart att den svenska elektropopakten Familjen ska spela på Peace & Love Havanna, som arrangeras på Kuba den 25-26 mars. Festivalen anordnas av skivbolaget National och festivalen Peace & Love.

Tidigare klara svenska artister är Looptroop Rockers, Timbuktu & Damn! och The Baboon Show. Även kubanska artister kommer att uppträda på festivalen i form av hiphop-rockaren X-Alfonso, metalakterna Zeus och Hipnosis, samt vissångaren Carlos Varela. Som en överraskningsakt kommer också en av Kubas mest folkkära och populära artister att uppträda. Denne är hemlig fram tills den står på scenen.

Zeus bildades i Havanna 1988 och är ett av landets mest framgångsrika metalband. Hipnosis bildades 2001, även de i Havanna, och är även de stora. Poeten och vissångaren Carlos Vargas påminner om svenska Plura och Ulf Lundell. Under 80-talet blev denne en anhängare av den musikaliska och poetiska rörelsen Nueva Trova, som kopplas ihop med den Kubanska Revolutionen. Rörelsen bildades i slutet av 60-talet, efter revolutionen 1959 då Kuba blev kommunistiskt. 

Peace & Love Havanna räknar med att kunna ta in 10 000 besökare om dagen och entréavgiften kommer ligga på 20 kubanska pesos. Det motsvarar cirka sex svenska kronor. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA