x

Alice In Chains-basist hittad död

Alice In Chains-basist hittad död

Den tidigare basisten i Alice In Chains, Mike Starr, har avlidit. Enligt Yahoo News hittades den 44-åriga Mike Starr död i sitt hem i Salt Lake City, natten till igår. Polisen kunde snabbt konstatera att det inte hade rört sig om ett brott.

Den exakta dödsorsaken är för tillfället oklart, men många medier spekulerar om att det kan ha varit droger som ledde Mike Starr till en tidig död, då det sedan tidigare är känt att han missbrukat diverse substanser.

Förra året deltog han i den amerikanska reality-såpan "Celebrity Rehab With Dr Drew", där Mike Starr försökte bli av med sitt missbruk på TV. Den 17 februari i år blev han dock gripen för innehav av flera olika sorters smärtstillande mediciner.

Mike Starr var med och bildade Alice In Chains 1987. Ett band som skulle bli en viktig del av 90-talets grunge-scen. Han lämnade bandet 1993, då han inte orkade med bandets intensiva turnerande.

I och med Mike Starrs bortgång finns det nu bara två medlemmar vid i liv ur det ursprungliga Alice In Chains. Gitarristen Jerry Cantrell och trummisen Sean Kinney. 2002 dog bandets frontman Layne Staley av en överdos. Senast de kvarvarande från Alice In Chains spelade i Sverige var under Peace & Love-festivalen, 2010.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA