x

Hultsfred: ”Vi vill få bort fjortisstämpeln”

Hultsfred: ”Vi vill få bort fjortisstämpeln”

Många var de som höjde ögonbrynen när Hultsfredsfestivalen gick ut med sina datum. Det visade sig nämligen att smålandsfestivalen krockade med Arvikafestivalen. Men enligt Hultsfreds festivalgeneral, Gunnar Lagerman, hyser de inget agg mot syntfestivalen i Värmland.

– När vi bestämde oss för att köra visste vi att vi var sent ute och att det skulle bli svårt att få tag i artister så kort inpå. Så vi tittade på tre helger och mailade cirka 75 agenter. Det visade sig att under den helgen som vi nu valde var artisttillgången bäst.

Gunnar beklagar att Hultsfred i år faller in på samma helg som Arvika, men menar samtidigt att det är sånt som händer.

– Ibland måste man välja och vad man än väljer blir det fel. Ju fler festivaler som anordnas i Sverige, desto större risk är det att vissa krockar med varandra.

Nygamla Hultsfredsfestivalen har tydligt visat att de numera riktar sig till ett mer brett spektra av besökare. För några veckor sedan blev en rad huvudakter som osar 90-talsnostalgi (läs Primal Scream, Suede och Beady Eye (Oasis utan Noel Gallagher)) klara för årets festival.

– Vi vill få bort fjortisstämpeln, säger Gunnar, som samtidigt påpekar att festivalen även har bokat in artister som känns mer här och nu än nostalgi.

Hultsfredsfestivalen pågår i år mellan 14-16 juli. Bokade artister sedan tidigare är bland andra: Beach House, White Lies, Erasure, Anna Calvi, The Drums, Cut Copy, Dum Dum Girls, Hoffmaestro, Johnossi, med flera.

För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA