x

Freddie Mercury och Michael Jackson i duett

Freddie Mercury och Michael Jackson i duett

Freddie Mercury och Michael Jackson tillbringade mycket tid tillsammans i studion 1983, vilket resulterade i tre duetter som förmodligen kommer att se dagens ljus snart. Det skriver NME. Det handlar om låten "State of chock" som släpptes 1984 av The Jacksons, då som en duett mellan Michael Jackson och Mick Jagger. Låten var ursprungligen tänkt som en duett mellan Jackson och Queens frontman Freddie Mercury, men varken Mercury eller Jackson hade tid att avsluta inspelningen så det föreslogs att Michael skulle hitta en ersättare, varpå Mick Jagger ringdes in.

Duetten mellan Jackson och Mercury heter "There Must Be More To Life Than This", som finns på Freddie Mercurys album "Mr Bad Guy" från 1985. På skivan är det dock endast Mercury som sjunger, men på en demo av låten som är spridd via Youtube hörs även Jacksons stämma. Dessa demos har nu identifierats ur arkiven och finslipats för ett framtida släpp. Enligt NME deltar Roger Taylor, känd som trummis i rockbandet Queen, i arbetet och säger:

– Vi arbetar just nu på några aldrig tidigare släppta låtar som Freddie gjorde med Michael i början av 80-talet. Jag ska inte säga så mycket om det, men de låter fantastiskt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA