x

Mest läst på GAFFA.se

Mest läst på GAFFA.se

Här är de mest lästa artiklarna från GAFFA.se under vecka elva:

Nate Dogg död

Publicerad: 2011-03-16

Nate Dogg har under de senaste åren drabbats av två strokes. Redan 2008 började rykten spridas att han strukit med i följderna av en hjärtinfarkt, men det stannade vid ett rykte. Det står dock ännu oklart om det var just en stroke som slutligen fällde hiphop-veteranen.

Utländsk indiepop till Hultsfred

Publicerad: 2011-03-17

Hultsfredsfestivalen har nu kommit halvvägs med sina bokningar. Dagens släpp går i indiepoppens tecken. Den brittiska duon Hurts och amerikanska Brooklyn-bandet The Pains of Being Pure at Heart står i första ledet.

Freddie Mercury och Michael Jackson i duett

Publicerad: 2011-03-17

Freddie Mercury och Michael Jackson tillbringade mycket tid tillsammans i studion 1983, vilket resulterade i tre duetter som förmodligen kommer att se dagens ljus snart. 

Urkult presenterar dragplåster

Publicerad: 2011-03-17

Looptroop Rockers är klara för Urkult. Hiphop-akten är numera en enad trupp, då Cosmic åter har hittat tillbaka till gruppen. De är även aktuella med nytt album, "Professional Dreamers", som gavs ut 9 mars.

Ryan Adams tillbaka i studion

Singer/songwritern presenterade tidigare i veckan två svenska konserten genom sin Facebook-sida. Nu rapporteras det att han även ska spela in ett nytt album med producenten Glyn Johns, som tidigare samarbetat med The Rolling Stones, The Who och Bob Dylan

De mest lästa recensionerna under vecka elva:

The Ark – Cirkus, Stockholm, 2011-03-15

"The Ark brukar annars passa sig för att blicka tillbaka och luta sig på hitsen, men att detta är en kväll i nostalgins tecken sägs rakt ut. Efter två låtar befinner sig stämningen ungefär där den brukar i slutet av de flesta lyckade konserter."

bob hund – Det överexponerade gömstället

"Istället för den ökända oberäkneliga lekfullheten hör man tydliga 70-talistiska proggreferenser och en mer sansad punkighet. Det finns jämförelsevis ett tydligt underskott av xylofoner och maskiner som låter 'ping'."

The Strokes – Angles

"Det går att säga att vi får ett slags laissez-faire-variant av Is this it. Det är inte så att The Strokes har insett att en mikrofon mitt i replokalen ibland är bättre än en digitalt tredubblad virveltrumma, men de pretentioner som gjorde förra skivan så svår har lämnats därhän, förhoppningsvis för gott."

The Haunted – Unseen

"Jag ska inte sticka under stol med att jag under de första vändorna medUnseen undrade vad det var The Haunted verkligen höll på med. Borta är i praktiken alla spår av klassisk thrash metal och tvåtakt, till förmån för mer melodiska element, mer varierade låtar och en större spännvidd."

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA