x

Mest läst på GAFFA.se

Mest läst på GAFFA.se

Här är de mest lästa artiklarna från GAFFA.se under vecka tolv:

Legendarisk hiphop till Stockholm

Publicerad: 2011-03-24

Nu är det klart att hiphop-gruppen Wu-Tang Clan kommer till huvudstaden i sommar. Konserten kommer ske den 4 juni och upprättas på Münchenbryggeriet.

bob hund - gammalt och nytt om vartannat 

Publicerad: 2011-03-23

En låtlista från bob hunds turnépremiär på Katalin i Uppsala har lagts upp på bobhund.se.  

– Jag tycker att vi är ganska duktiga på att blanda, säger Mats Hellqvist när GAFFA besöker bandet i Tambourine-studion i Malmö.

Efterlängtad nu-progg till Siesta!

Publicerad: 2011-03-23

Wolfmother är klara för Siesta!-festivalen i Hässleholm. Även proggmetal-bandet Meshuggah från Umeå är klara för sommarens festival.

Melissa Horn ger ut nytt album i september

Publicerad: 2011-03-22

Uppföljaren till Melissa Horns succéalbum "Säg ingenting till mig" kommer den 16 september. Skivan, som ännu inte har något namn, efterföljs av en lång Skandinavienturné med start i Gävle den 19 oktober.

Bob Dylan till Peace & Love

Publicerad: 2011-03-22

I tisdags tillkännagavs en av festivalsommarens största bokningar. Bob Dylan kommer till Borlänge under Peace & Love-festivalen den 28 juni – 2 juli.

 

De mest lästa recensionerna under vecka tolv:

Graveyard - Hisingen Blues

"Det tar inte särskilt lång tid att förstå varför det har tagit närapå fyra år för Graveyard att följa upp den självbetitlade debuten. Redan på öppnande Ain't Fit to Live Here står det klart att Graveyard har grävt djupare, tagit ut svängarna och utvecklats inom sitt soniska universum av rock, folk och smått progressiva tongångar."

Movits! - Ut Ur Min Skalle

"Målgruppen är lika bred som repertoaren. Luleå-trion Movits! får hiphopskallar att gunga skallen, sexåringar att hoppa i sängen, Melodifestivalspublik att tjoa och jazzälskare att spetsa öronen."

bob hund - Trädgårn, 2011-03-23

"Jag medger att även när de inte slår sina egna rekord är de fortfarande hästlängder före resten av flanellskjortepacket med sina tamburiner, bob hund kommer alltid att vara det mest engagerande bandet som stått på en scen och lagt en mikrofon i en trafikkon. Musik för folk som inte kan bete sig som folk."

Britney Spears - Femme Fatale

"Britney Spears är helt enkelt inte närvarande på Femme Fatale. Hon är en etikett på omslaget. That's it. Därmed inte sagt att det är ett dåligt album. "Till the World Ends" är till exempel en utmärkt singel."

Amon Amarth - Surtur Rising

"Med Surtur Rising visar Amon Amarth på nytt att de kan skriva grymma riff och medryckande refränger. Produktionen är tung och arrangemangen är snygga. Stråkarna i avslutande Doom Over Dead Man är smått magiska. Största tillgången är dock fortfarande Johan Heggs feta röst."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA