x

Synt-entreprenör till Sverige

Synt-entreprenör till Sverige

Den 25 oktober har det blivit dags för den franske synt-pionjären Jean Michel Jarre att inta Stockholm och Hovet. 

Jean Michel Jarres första internationella erkännande kom med albumet "Oxygene" som släpptes 1977. Albumet såldes i över 18 miljoner exemplar världen över och banade vägen för den extraordinära karriär han har idag. Som den musikaliska entreprenör han är har Jean Michel Jarre hjälpt till att forma den elektroniska musiken som konstform. Baserat på ljud snarare än noter har han sprängt gränserna för vad som ansetts vara musik. Efter att ha studerat vokala harmonier vid Conservatoire de Paris inspirerades han att återuppfinna musiken och dess kärna. Detta har lett till världsberömda album så som "Oxygene", "Equinoxe", "Magnetic Fields" och "Waiting for Cousteau". Med 80 miljoner album sålda till dags dato är Jarre en av vår tids största kompositörer och artister.

Den begåvade musikern kan skryta med det bäst säljande franska albumet genom tiderna och att ha slagit sitt egna Guinness World Record för den största konserten någonsin - 3,5 miljoner människor såg honom uppträda vid Moskvas 850-årsjubileum, 1997.

2009 påbörjades planerna på hans kommande världsturné som skulle ta honom till över hundra platser världen över under två år. Inför slutsålda hus har han spelat i Storbritannien, Norge, Finland, Holland och Polen. Och i höst kommer han alltså till Sverige och spelar på Hovet i Stockholm.

För biljettinformation, kika in på GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA