x

SVT sänder Robyn-dokumentär

SVT sänder Robyn-dokumentär

Den 16 april visas dokumentären om Robyn och hennes "Body Talk"-turné på SVT. Det är journalisten Petra Markgren Wangler som har följt sångerskan under en längre tid. GAFFA tog ett snack med Petra Markgren Wangler om upplägget på dokumentären.

– Dokumentären visar hela historien om Robyn. Från att hon var tre år, fram till idag. Hennes fall, hennes återupprättelse, allt. Jag har dessutom gjort 3-4 djupintervjuer med Robyn. Jag är skitnöjd!, säger Petra Markgren Wangler till GAFFA.

Det rör sig alltså inte om något vanligt artistporträtt, där man skrapar på ytan. SVT har enligt Petra "äntligen fått tummen ur och börjat göra riktiga musikintervjuer". 

– Det finns många artister som spelar rollen av en stjärna och sedan finns det andra artister som är som diviga bebisar. Men Robyn är inget av dessa. Hon har varit med i branschen så pass länge att hon kan vara sig själv. Jag har tidigare intervjuat artister som Missy Elliot och Madonna, men de kan inte jämföras med Robyn när det gäller att jobba så pass hårt och konstant som hon gör. Robyn har byggt upp allt på egen hand, säger Petra Markgren Wangler.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA