x

Brittiska royalty-pengar minskar

Brittiska royalty-pengar minskar

2010 var ännu ett nedåtgående år för skivindustrin, inte minst i Storbritannien. För sjätte året i rad minskar intäkterna i skivförsäljningen, digitalt och fysiskt kombinerat rörde som om 7 %. Branschorganisatioen PRS for Music hävdar att orsakerna är illegal nedladdning, konkurssatta skivbutiker och svårigheterna att etablera digitala musiktjänster. Nu påverkas även royalty-intäkterna, som för första gången minskar med 1 %. 

Förut uppvägdes skivförsäljningen av stabila licensintänkter både i Storbritannien och internationellt. 2010 kunde dock inte licenserna nå upp till inkomstraset på andra fronter. Robert Ashcroft, talesperson för PRS for Music säger i ett uttalande: 

- Vi förutser framtida tillväxt i den utvecklande digtala marknaden, och från musiklicenser från Storbritannien i utlandet, speciellt i växande marknader. Industrin måste arbeta tillsammans för att stötta den nya digitala marknaden i Storbritannien och säkerställa ett legalt alternativ för konsumenter och en viktig inkomst för artisterna.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA