x

Stjärnspäckad trio bildar hårdrocksband

Stjärnspäckad trio bildar hårdrocksband

Gruppen är ännu i förstadiet, bara två låtar är inspelade, hemsidan är under uppbyggnad och trummis saknas. Initiativtagaren är varbergaren Andy La Rocque (bilden), låtskrivare och gitarrist för danske heavy metal-artisten King Diamond. Med sig har han Magnus Rosén, före detta basist i Hammerfall, och Tony Martin, en gång sångare i Black Sabbath. Till Hallands Nyheter berättar Andy hur samarbetet inleddes:

– Det började med att Magnus ville ut och spela igen nu när det har gått ett par år sedan han lämnade Hammerfall och via honom fick jag kontakt med Tony.

Tillsammans går de under namnet Black, och målet är att få ut en skiva till hösten. Intresset är redan stort, trots att ingen utomstående fått ta del av inspelningarna. Anledningen är Tony Martins kändisskap, som redan gett upphov till turnéförfrågningar i Asien och Sydamerika. Den kommande skivan är mån om sina rötter: 

– Vi vill spela bra 70/80-talshårdrock, melodisk och med refränger man kommer ihåg, men med ett modernt sound, säger Andy till Hallands Nyheter. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA