x

Maia Hirasawa släpper singel

Maia Hirasawa släpper singel

Den 11 mars i år drabbades det japanska folket av en jordbävning och efterföljande tsunami. Den svensk-japanska sångerskan Maia Hirasawa upplevde själv jordbävningen på plats i Japan. Nu släpper hon singeln "Fragile", där alla intäkter går till japanska Röda Korset.

I ett pressmeddelande säger Maia Hirasawa:

"Jag vet att många i denna hårda tid har musiken som tröst. Musiken har en förmåga att beröra och kan vara något att samlas kring. Men musiken har också en förmåga att läka sår och ge nytt hopp. För att skänka tröst. Både till mina nära i de berörda områdena och till alla japaner som befann sig i chocktillstånd. Vänner och släktingar har försvunnit, hem är i spillror och för dem som finns kvar saknas försörjning. Min förhoppning är att vi tillsammans kan ge det stöd som många behöver. Det är genom beröring och genom att lyssna som förståelse uppstår. Handling är nästa steg. Jag har gjort det enkelt för den som vill bidra genom att lägga upp låten på min hemsida."

"Fragile" finns alltså tillgänglig att köpa på Maia Hirasawas hemsida, från och med nu. Låten kostar 2 euro, eller 20 svenska kronor.

Sångerskan har släppt två album i Sverige sedan tidigare: "Though, I'm Just Me" (2007) och "GBG vs STHLM" (2009). Under hennes vistelse i Japan släppte hon ett album, enbart för den japanska marknaden.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA