x

Veckans viktigaste musiknyheter – v 14

Veckans viktigaste musiknyheter – v 14

Känd artist misstänkt för misshandel

Det var efter en spelning på fredagskvällen som Andreas Kleerup tappade humöret, enligt Expressen. Efter spelningen med sitt band Me and My Army fick han en kommentar av en lokal musiker, blev irriterad och försökte sedan ge sig på denne. En annan musiker gick då emellan parterna, och ska ha mötts av flera slag från Kleerup. Ordningsvakter grep in och Kleerup överlämnades till polisen. På polisstationen gjordes provtagningar för narkotika och Kleerup misstänkts nu för både misshandel och narkotikabrott. 

Håkan Hellström ger ut nytt material

Den 4 maj släpper Håkan Hellström en deluxe-version av "2 steg från Paradise" i begränsad upplaga. Den nya versionen är en dubbel-CD som innehåller Håkan Hellströms hyllade spelning på Way Out West 2010, där han framförde debutalbumet "Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg" från början till slut, samt hela "2 steg från Paradise" med fem outgivna bonusspår.

The Stone Roses återförenas

När basisten Manis mamma nyligen gick bort träffades de före detta bandmedlemmarna på begravningen. Brittiska tabloiden The Sun berättar hur isen mellan sångaren Ian Brown och gitarristen John Squire bröts under vakan. Enligt The Sun har nu planer på en återförening har tagit form. Inga datum eller spelningar är utannonserade än, men den faktiska återföreningen uppges ske senare i år. The Stone Roses har ännu inte valt att själva gå ut med nyheten. (Det hela har dock dementerats av Mani i bandet)

The Strokes till Sverige

New York-bandet The Strokes, med nya albumet "Angles" i bagaget, kommer till Borlänge och Peace & Love-festivalen i sommar. Sångaren Julian Casablancas besökte Peace & Love förra året, med sitt soloprojekt, men nu är det alltså dags för hela bandet att visa vad de går för på svensk mark.

Mando Diao sparkar medlem

– Både bandet och Samuel har sagt att de inte vill kommentera avhoppet, säger Mando Diaos talesman Carlos Barth till GAFFA. Vi hänvisar till bandets hemsida. Men det kommer finnas en ny trummis på Mando Diaos turné under 2011, som Mando Diaos fans kommer känna igen, fortsätter han.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA