x

De mest lästa recensionerna – v 15

De mest lästa recensionerna – v 15

The Head and the Heart – The Head and the Heart

"Tre vokalister som låter förkrossande innerliga över småskaliga poparrangemang bevisar att det inte behöver vara svårare än en violin och ett par ackord. De mest nedtonade alstren tar visserligen ut varandra i en jämntjock färglöshet …"

Niclas Frisk – Deeper Down in Chinatown

"Det finns ibland en anda av det amerikanska 70-talets gitarrbaserade band, ibland ett spektra från bakåtlutad västkustorienterad bilåkarrock till Edwyn Collins-flirtar. Stämningar minnande om sent 70- och tidigt 80-tal. Och det är gjort på ett sätt så det inte fastnar i klichéer, utan känns oftast rätt genuint."

Mohammed Ali – Vi

"Albumet är till största delen downtempo, är tempomässigt rätt ovarierat och kan upplevas sakna dynamik då det samtidigt innehåller 16 spår. Spåren är emellertid melodiska med många sångrefränger sida vid sida om avancerad rap, smutsiga trummor och cuts, och tilltalar nog en bred målgrupp. Spåret "Postkodsmiljonär" är ett av de mest dansanta låtarna svensk hiphop någonsin levererat."

Looptroop Rockers – Trädgårn, Göteborg

"Återinträdde CosM.I.C står ut från mängden. Inget ont om Supreme, Embee och Promoe. Men det är CosM.I.C som imponerar mest på Trädgår'n. Trots att han rör sig minst på scenen är han den som verkligen levererar ikväll. Looptroop är en komplett kvartett igen. På en låt som "Do" märker man att när tre MC:s rappar synkat om vartannat, blir det en helt annan nivå på showen. Kvaliteten och dynamiken har höjts avsevärt."

TV on the Radio – Nine Types of Light

"Fram och tillbaka, tillbaka och fram. TV on the Radio har växlat från ett extra allt-koncept till det funkiga drivet före ljudväggar – och så tillbaka igen. Nu står de åter där, mitt i en vind av smatter och polyrytmik, som hjärntvättar oss att tro att det är gediget mörker vi hör. Men det är samma gamla TV on the Radio i en aningen nyare skepnad"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA