x

De mest lästa recensionerna – v 16

De mest lästa recensionerna – v 16

Alcest – Fängelset, Göteborg

"'Jag var på Fängelset och såg Alcest 2011', kommer folk troligtvis att säga år framöver. Trots skavankerna. För det låter ju som musik från en annan värld. Toner som ingen annan kommit i närheten av att skapa, ens i idéstadiet. Man kanske inte ser älvor eller Lewis Carroll-kaniner, man kanske inte lyckas tyda den där drömvärlden Neige pratar om." 

Jenny Almsenius – Sånt som brinner

"Det är raka bluesvisor med en dos jazz-toner som då och då tar plats. Det är behagligt att lyssna på, men inte så mycket mer än så."

Snoop Dogg – Doggumentary

"Skivan är spretig kvalitetsmässigt och soundmässigt. Snoop kastar en mellan country-Willie Nelson, house-David Guetta, RnB-T-Pain, baktakts-Gorillaz, funk-Bootsy Collins som agerar konferencier, rock-Kanye West, ringtone-produktioner och melankolisk syntpop."

Damien Jurado – Pustervik, Göteborg

"Han säger att han är gladare än någonsin. Även om det inte märks i musiken. Även om det aldrig märks i musiken. Han dricker en Nygårda Cola och häpnas över hur god den är. Han berättar om hur han i Finland stötte på en kille i publiken som inte visste vem han var, men som tyckte att han såg ut som Hulken, men med ett hjärta som Shrek."

Little Majorette – Rifle Heart

"Det är skickligt sammansatta poplåtar som radas upp. Alla är försedda med rejält klistriga refränger och melodier, och bildar ett pärlband av potentiella singlar. Bäst är kanske Love of Brian med sin hejaklacksrefräng och sämst är utan tvivel den jobbiga elgitarren som i princip förstör låten Ten."


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA