x

Sabaton på turné med Scorpions

Sabaton på turné med Scorpions

I maj kommer det svenska power metal-bandet Sabaton göra en turné i Ryssland, tillsammans med det tyska hårdrocksbandet Scorpions. Detta blir Sabatons andra stora turné, tillsammans med ett annat band, under 2011. Just nu befinner de sig nämligen på turné i USA med hårdrockarna i tyska Accept.

– Ända sedan vi släppte "Primo Victoria" har det funnits ett sug ifrån Ryssland. Våra texter tilltalar mycket i de östra delarna av Europa och framförallt Ryssland. De senaste åren har vi fått mängder av turnéförfrågningar ifrån Ryssland, men det har aldrig funnits tid eller känts rätt. Nu är alla förutsättningar rätt, vi åker dit tillsammans med ett arenaband och börjar vårat erövrande av Ryssland direkt på den högsta nivån, säger Sabatons basist Pär Sundström i ett pressmeddelande.

För några veckor sedan blev det också klart att Sabaton, tillsammans med Graveyard, ska agera förband åt metalgiganterna i Iron Maiden på deras konsert på Ullevi, den 1 juli.

Sabaton kommer även att spela i sin hemstad Falun i sommar, på festivalen Rockstad: Falun. Festivalen pågår mellan 3 - 4 juni. 

För biljettinformation, kika in på GAFFA.se/live.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA