x

Smashing Pumpkins släpper album

Smashing Pumpkins släpper album

The Smashing Pumpkins har planer på att släppa en återutgivning av hela sin katalog, under de kommande tre åren. Den första vågen av bandets nya utgåvor påbörjas under hösten, då de släpper sina två första album "Gish" och "Siamese Dream". Varje album kommer med ännu okänt bonusmaterial. Smashing Pumpkins frontamn Billy Corgan har dock nyligen nämnt på Twitter att han har versioner av deras första liveframträdande av "Starla" och en version av Lynyrd Skynyrds "Sweet Home Alabama", som spelades in i studion under samma tid som bandet spelade in "Siamese Dream".

Den andra vågen av skivsläpp, som är planerad till 2012, kommer inkludera Smashing Pumpkins dubbelalbum "Mellon Collie and the Infinite Sadness", från 1995. Även rariteten "The Aeroplane Flies High" och 1998 års goth-elektroniska platta "Adore" kommer släppas detta år. 2013 ges "Machina/The Machines of God" och "Machina II: The Friends and Enemies of Modern Music" ut på ett och samma album. 

Men inte nog med det. The Smashing Pumpkins har också planer på att släppa "Oceania" som kommer att bli ett album inuti ett album, som en del i bandets pågående album "Teargarden by Kaleidyscope", som nu är uppe i 44 spår. Det projektet startade i december 2009 och sedan dess har bandet med jämna uppehåll givit ut separata låtar från albumet som kostnadsfria nedladdningar. En ny låt med titeln "Owata" kommer ut i nästa vecka, gratis online. Sedan går Smashing Pumpkins in i studion för att spela in "Oceania", som kommer att innehålla tio spår och når affärerna i september.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA