x

Moto Boy gör teaterdebut

Moto Boy gör teaterdebut

Pjäsen "Lubiewo – Kärleksön" har urpremiär 30 mars på Göteborgs Stadsteater. I den medverkar musikern och sångaren Oskar Humlebo, aka Moto Boy, i dubbel bemärkelse. Förutom att han har komponerat musiken till föreställningen bär han en roll i pjäsen. Detta blev officiellt idag när Göteborgs Stadsteater höll presskonferens.

– Innan jag ens började sjunga har jag velat göra musik för det visuella snarare än till artisteri, stycken snarare än låtar, och nu har jag äntligen fått tillfälle att göra det på riktigt. Att jag också ska vara skådespelare på scen blir något helt nytt för mig, jag har hittills bara stått på scen som artist. Det blir mycket inspirerande och utmanande, säger Oskar Humlebo.

Enligt ett pressutskick utspelar sig pjäsen i Wroclav i Polen. I den möter man två äldre polska bögar som fantiserar om ett annat liv. De längtar tillbaka till kommunismen då Röda arméns vackra män fanns i Polen som de kunde erbjuda sina tjänster till. De har gjort förnedringen till sin överlevnad och de föraktar den nya gayvärlden som vuxit fram efter kommunismens fall.

"Lubiewo – Kärleksön" regisseras av teaterns VD och teaterchef Ronnie Hallgren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA