x

Massivt släpp för Mastodon-medlem

Massivt släpp för Mastodon-medlem

Den rödskäggige frontaren i Mastodon, Brent Hinds, gör sig redo för albumsläpp med hans båda sidoprojekt Fiend Without A Face och West End Motel. Utöver det har Mastodon återigen intagit studion för att spela in ett nytt album. En skiva som ryktas vara gravt inspirerad av Led Zeppelin.

Det är Pitchfork som kommer med nyheterna om Brent Hinds kommande sidoprojekt-bravader. Fiend Without A Face-albumet "Don't Shiver, You're A Winner" beskrivs som "rockabilly/porno/metal blandat med en smula country och surfgitarrer". West End Motel-släppet blir däremot en balladhistoria. Båda skivorna ges ut 6 juni.

Det kommer att ta desto längre tid för Mastodon att släppa nytt material. Enligt webbsidan Noise Creep har bandet precis nått studion för att spela in en uppföljare till 2009 års "Crack the Skye". Gruppens trummis Brann Dailor meddelar att albumet kommer att vara mer riffbetonat än tidigare. Han själv är väldigt inspirerad av Led Zeppelin-trummisen John Bonham.

– Allt kan ändra sig när man är i studion, men just nu känns det verkligen Led Zeppelin-tungt. Musiken har i stor utsträckning ett John Bonham-aktigt groove i sig, samtidigt som det är tungt och mörkt, säger Brann Dailor till Noise Creep.

Det är ännu oklart när den kommande Mastodon-skivan ser dagens ljus.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA